HISTORIA

Vår korta men händelserika historia

Kompressorteknik har genom åren kommit att bli världsledande på STAL-kompressorer. Det finns helt enkelt en världskändis i Norrköping. När vårt företag bildades år 2000 hade medarbetarna redan många decenniers erfarenhet av utveckling och produktion med STAL.

Med denna djupa kunskap i ryggen kunde vi börja göra oss ett namn i branschen. Tack vare erfarenhet bland annat från STAL:s utvecklingsavdelning, hade vi bred kunskap om alla delar som påverkade kompressorn och dess livslängd.

1998 slogs STAL samman med danska Sabroe och blev så småningom en del av Johnson Controls. När verksamheten flyttades till Danmark 1999 föddes Kompressorteknik. Vi tog över kompetent personal, reservdelar och unik maskinutrustning från STAL och grunden till vårt företag var lagd. Redan från start hade vi djup och ingående kompetens vad gäller renovering och reparation av kompressorer och dess komponenter.

Inledningsvis betjänades Johnson Controls svenska och marina kunder. Efter hand har antalet kunder vuxit och återfinns nu över hela världen. Nya kundkontakter har ofta uppkommit genom vår förmåga att reparera en skadad STAL-kompressor eller en komponent. Nu har vi breddat verksamheten och vi servar och renoverar kompressorer från alla världens tillverkare.

Vi har idag också affärsområdet Marin som med sin verkstad i Florida, USA, fokuserar på den stora kryssningsindustrin med bas i Florida.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Vi kommer att löpande avslöja spännande uppdrag, presentera medarbetare och presentera de senaste nyheterna. Vill du ha koll på oss, signa up dig och häng med!