Panta kompressorn!

Få betalt för havererade kolv- och skruvkompressorer.

Renovering och Reparation hos Kompressorteknik

1. Ankomst

Vi tar emot din kompressor och gör första ankomstkontroll samt informerar dig om att vi tagit emot den.

2. Inspektion & dokumentation

Vi dokumenterar och gör en första statuskontroll. Vi tar även fram färgkod så att färgen verkligen är den rätta när den kommer dig åter.

6. Blästring

För att erhålla bästa slutresultat gör vi allt för att ge kompressorn även visuellt nytt liv, genom blästring tar vi bort allt inför lackering.

3. Demontering

Under största observation demonterar vi ner kompressorn i alla dess beståndsdelar. Vi analyserar och mäter tolleranser så att vi kan bedöma vilka åtgärder som är erforderliga.

I en lättöverskådlig men ändå detaljrik rapport sammanställer vår tekniska analys av samtliga komponenter i kompressorn.

Rapporten sänder vi till kund tillsammans med en tilläggsoffert på de delar vi bedömer måste justeras alternativt bearbetas eller bytas ut.

4. Elmotorkontroll

Om kompressorn innehåller en elmotor genomför vi en avancerad mätning av motors delar som avgör om den är ett tekniks tillstånd för drift till nästa driftcykel.

Detaljerad rapport sänd tillsammans med rapporten kompressor rapporten

5. Tvätt & gnet

Vi ser som vårt ansvar att vi renoverar din kompressor i en ren miljö så därför genomgår varje komponent en grundlig tvätt, vi använder miljövänliga vätskor som avlägsnar oljor och fetter.

7. Reparation & produktion av nya delar

De delar som har ett normalt eller ökat slitage bearbetas för att uppnå ett skick som en originaldel. Där det har varit tex. ett haveri och delar måste skrotas tillverkar vi nya delar som har ett originalutförande.

8. Nya delar

I vårt reservdelslager har vi renoveringssatser som innehåller delar som behövs för en renovering bland annat lager, packningar och O-ringar.

9. Montering

Nu börjar kompressorn att se ut som den ska då vi börjat med monteringen. Här sätter vi ihop alla delar, som antingen är bearbetade eller nya från tillverkaren, under hög precision och renlighet.

10. Sluttest

Efter slutmontering sker funktionsprov och läckagetest.

11. Lackering

Varje kompressor återfår sin originalfärg eller önskad färg. Vi monterar samtliga skyltar och märker även kompressorn att den varit hos oss med vilket år och månad, så vet du när du hälsar på anläggningen om några år när den senast var hos oss.

12. Emballage & frakt

Vi sätter alltid kompressorn på en ny pall och paketerar den för väderpåverkan och sänder den åter tillbaka till sin ägare.

Så här går det till!

  • Fyll i formuläret nedan.

  • Du får fraktinformation via mail.

  • Skicka kompressorn till vår verkstad i Norrköping.

  • Vi bedömer potentialen och ni erhåller ersättning för kompressorn och frakt.

  • Vi tar tillvara på de fungerande delarna i de pantade kompressorerna och skapar en ”ny” kompressor som hamnar på vårt utbyteslager.

Just nu!

Vinn en elsparkcykel!

Panta en kompressor under maj 2022 och var med i utlottningen av en elsparkcykel!

I vår linje med hållbarhetsarbete vill vi ge dig möjlighet att susa fram på en elsparkcykel, som främjar både miljö och energi.

Allt du behöver göra för att deltaga är att under maj månad panta en eller fler kompressorer till Kompressorteknik.

Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Utlottningen sker av Kompressorteknik den 8 juni 2022. Resultatet går ej att överklaga.

Panta nu!

Jag vill vara med i utlottningen av en elsparkcykel *

Kontakta oss!

*” anger obligatoriska fält

Integritetspolicy*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.